Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 273
Dodano: 19.01.2018
Odsłon: 582
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Grzyby wyczyscic, wybrac tylko kapelusze, gdyz reszta robi sie gumiasta po gotowaniu.
Brokuly umyc i podzielic na male rózyczki.
Marchewki obrac i pokroic w plastry.
Filety pokroic na spore czesci, doprawic sola i pieprzem, smazyc na tluszczu, wyjac z patelni i smazyc w tym samym tluszczu grzyby.
Grzyby równiez wyjac z patelni, do tluszczu dodac curry, mleczko kokosowe, sok ananasowy i rosól a takze liscie laurowe, kolendre, sól i pieprz.
Wszystko zagotowac, nastepnie dodac marchewki a po 10 minutach brokuly.
W miedzyczasie ugotowac ryz.
Gdy brokuly beda dostatecznie miekkie, dodac grzyby i kawalki kurczaka, wszystko jeszcze raz zagrzac i serwowac w miseczkach z dodatkiem ryzu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

patros 20 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Smaczna egzotyczna potrawa Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz