Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którzy lubia egzotyczne zupki. Kurczak, mleko kokosowe, grzybki shiitake i curry sa podstawa tego pysznego dania.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Grzyby wyczyscic, wybrac tylko kapelusze, gdyz reszta robi sie gumiasta po gotowaniu. Brokuly umyc i podzielic na male rózyczki. Marchewki obrac i pokroic w plastry. Filety pokroic na spore czesci, doprawic sola i pieprzem, smazyc na tluszczu, wyjac z patelni i smazyc w tym samym tluszczu grzyby. Grzyby równiez wyjac z patelni, do tluszczu dodac curry, mleczko kokosowe, sok ananasowy i rosól a takze liscie laurowe, kolendre, sól i pieprz. Wszystko zagotowac, nastepnie dodac marchewki a po 10 minutach brokuly. W miedzyczasie ugotowac ryz. Gdy brokuly beda dostatecznie miekkie, dodac grzyby i kawalki kurczaka, wszystko jeszcze raz zagrzac i serwowac w miseczkach z dodatkiem ryzu.