Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1944
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1944
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Porcję rosołową opłucz, włóż do garnka. Zalej ok. 5 szklankami zimnej wody. Zagotuj (nim woda zawrze, usuń pianę, która powstanie na powierzchni wywaru!). Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Posól. Zmniejsz płomień i gotuj dalej 15 minut.
Warzywa obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Dodaj do wywaru i gotuj razem kolejne 15 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką. Ostrożnie wlej do gotującej się zupy. Podgrzewaj, mieszając, aż całość ponownie zawrze.
Koperek opłucz, osusz, posiekaj. Wrzuć do zupy. Ponownie posól do smaku. Zupę możesz podawać także z ryżem albo zacierkami (zamiast ziemniaków).Źródło: Naj