Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1552
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1306
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1263
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1552
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1306
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1263
Składniki
Porcję rosołową opłucz, włóż do garnka. Zalej ok. 5 szklankami zimnej wody. Zagotuj (nim woda zawrze, usuń pianę, która powstanie na powierzchni wywaru!). Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Posól. Zmniejsz płomień i gotuj dalej 15 minut.
Warzywa obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Dodaj do wywaru i gotuj razem kolejne 15 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką. Ostrożnie wlej do gotującej się zupy. Podgrzewaj, mieszając, aż całość ponownie zawrze.
Koperek opłucz, osusz, posiekaj. Wrzuć do zupy. Ponownie posól do smaku. Zupę możesz podawać także z ryżem albo zacierkami (zamiast ziemniaków).Źródło: Naj