Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa koperkowa"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w kostkę. Całość krótko poddusić na tłuszczu i zalać dwoma litrami wody.
Do gotujących się jarzyn dodać ryż, posolić i gotować do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania zupę zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Wymieszać, doprawić. Posypać koperkiem.
CZAS: około 30 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień