Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, bardzo łatwe i smaczne
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4274
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26242
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1556
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4274
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26242
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1556
Składniki
Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Pora lub cebulę orać, oczyścić i pokroić w talarki. Umieścić warzywa w garnku i zalać wodą tak, by nie wystawały ponad nią. Dodać kostkę rosołową i przyprawę typu vegeta. Gotować od zagotowania wody przez 1/2 godz.
Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość rozdrobnić blenderem do konsystencji kremu. Wstawić z powrotem na ogień i dolać całe opakowanie chudego niesłodzonego mleka skondensowanego. Zagotować razem.
Gotową zupę podawać z makaronem. Doskonale smakuje też z uszkami nadziewanymi grzybami