Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, bardzo łatwe i smaczne
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 388
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 394
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1474
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5700
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 388
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 394
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1474
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5700
Składniki
Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Pora lub cebulę orać, oczyścić i pokroić w talarki. Umieścić warzywa w garnku i zalać wodą tak, by nie wystawały ponad nią. Dodać kostkę rosołową i przyprawę typu vegeta. Gotować od zagotowania wody przez 1/2 godz.
Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość rozdrobnić blenderem do konsystencji kremu. Wstawić z powrotem na ogień i dolać całe opakowanie chudego niesłodzonego mleka skondensowanego. Zagotować razem.
Gotową zupę podawać z makaronem. Doskonale smakuje też z uszkami nadziewanymi grzybami