Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, bardzo łatwe i smaczne
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1748
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1818
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1748
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1818
Składniki
Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Pora lub cebulę orać, oczyścić i pokroić w talarki. Umieścić warzywa w garnku i zalać wodą tak, by nie wystawały ponad nią. Dodać kostkę rosołową i przyprawę typu vegeta. Gotować od zagotowania wody przez 1/2 godz.
Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość rozdrobnić blenderem do konsystencji kremu. Wstawić z powrotem na ogień i dolać całe opakowanie chudego niesłodzonego mleka skondensowanego. Zagotować razem.
Gotową zupę podawać z makaronem. Doskonale smakuje też z uszkami nadziewanymi grzybami