Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, bardzo łatwe i smaczne
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424976
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424976
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Pora lub cebulę orać, oczyścić i pokroić w talarki. Umieścić warzywa w garnku i zalać wodą tak, by nie wystawały ponad nią. Dodać kostkę rosołową i przyprawę typu vegeta. Gotować od zagotowania wody przez 1/2 godz.
Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość rozdrobnić blenderem do konsystencji kremu. Wstawić z powrotem na ogień i dolać całe opakowanie chudego niesłodzonego mleka skondensowanego. Zagotować razem.
Gotową zupę podawać z makaronem. Doskonale smakuje też z uszkami nadziewanymi grzybami