Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z brukselki"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4590
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1700
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 525
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4590
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1700
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 525
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, dodać startą marchewkę i pietruszkę. Podlać wodą, chwilę dusić. Dodać oczyszczoną brukselkę, pokrojone ziemniaki. Zupę gotować do miękkości warzyw.
Po ugotowaniu całość zmiksować i zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Wymieszać i uzupełnić odparowaną wodę. Doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pieczywa.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień