Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z brukselki"
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 135
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 135
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10803
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, dodać startą marchewkę i pietruszkę. Podlać wodą, chwilę dusić. Dodać oczyszczoną brukselkę, pokrojone ziemniaki. Zupę gotować do miękkości warzyw.
Po ugotowaniu całość zmiksować i zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Wymieszać i uzupełnić odparowaną wodę. Doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pieczywa.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień