Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma ciekawy smak serowy z leciutko (ale bardzo leciutko) gorzkawym posmakiem. Pyszna.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424921
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336959
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424921
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336959
Składniki
Cykorie umyć dokładnie, porozdzielać listki i porwać na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze warzywnym na niezbyt silnym ogniu. Jak będą już zupełnie miękkie troszkę ostudzić i zmiksować na gładki krem. Do kremu wrzucić 4 serki topione i z powrotem gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, by ser się ładnie rozpuszczał i nie przywarł gdzieś do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Ja tą zupę podałam z samym koperkiem siekanym i odrobiną śmietany maźniętej ozdobnie, ale można ją też serwować z groszkiem ptysiowym. Smacznego