Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z cykorii

Zupa krem z cykorii

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 39

Dodano:

Odsłon: 425

Ma ciekawy smak serowy z leciutko (ale bardzo leciutko) gorzkawym posmakiem. Pyszna.

Składniki

  • 1,5 litra wywaru warzywnego (może być z kostki) 3 duże cykorie, 4 serki topione po 100 g sól, pieprz , koperek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cykorie umyć dokładnie, porozdzielać listki i porwać na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze warzywnym na niezbyt silnym ogniu. Jak będą już zupełnie miękkie troszkę ostudzić i zmiksować na gładki krem. Do kremu wrzucić 4 serki topione i z powrotem gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, by ser się ładnie rozpuszczał i nie przywarł gdzieś do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Ja tą zupę podałam z samym koperkiem siekanym i odrobiną śmietany maźniętej ozdobnie, ale można ją też serwować z groszkiem ptysiowym.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń