Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma ciekawy smak serowy z leciutko (ale bardzo leciutko) gorzkawym posmakiem. Pyszna.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Składniki
Cykorie umyć dokładnie, porozdzielać listki i porwać na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze warzywnym na niezbyt silnym ogniu. Jak będą już zupełnie miękkie troszkę ostudzić i zmiksować na gładki krem. Do kremu wrzucić 4 serki topione i z powrotem gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, by ser się ładnie rozpuszczał i nie przywarł gdzieś do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Ja tą zupę podałam z samym koperkiem siekanym i odrobiną śmietany maźniętej ozdobnie, ale można ją też serwować z groszkiem ptysiowym. Smacznego