Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa smaczna i rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 223
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4809
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44821
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 448
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 223
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4809
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44821
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 448
Składniki
Dynię obieramy ze skóry pozbywamy się środka i kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek, dymkę, imbir i papryczkę drobno kroimy.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekane składniki i chwilę podsmażamy. Ponieważ akurat nie miałem w domu świeżego imbiru i pepperoni , użyłem tych przypraw w proszku.
Wrzucamy pokrojoną dynię i chwilę podsmażamy mieszając.
Zalewamy bulionem (ja wykorzystałem wcześniej przygotowany zamrożony bulion) i gotujemy pod przykryciem ok. 20 - 25 minut.
Następnie doprawiamy otartą skórkę z cytryny, cynamonem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Blenderem ucieramy całość na gładki krem.
Dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i ponownie zagotowujemy.
Krem podajemy posypany groszkiem ptysiowym lub grzankami.