Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa smaczna i rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 157
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 101
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 160
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 124
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 157
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 101
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 160
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 124
Składniki
Dynię obieramy ze skóry pozbywamy się środka i kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek, dymkę, imbir i papryczkę drobno kroimy.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekane składniki i chwilę podsmażamy. Ponieważ akurat nie miałem w domu świeżego imbiru i pepperoni , użyłem tych przypraw w proszku.
Wrzucamy pokrojoną dynię i chwilę podsmażamy mieszając.
Zalewamy bulionem (ja wykorzystałem wcześniej przygotowany zamrożony bulion) i gotujemy pod przykryciem ok. 20 - 25 minut.
Następnie doprawiamy otartą skórkę z cytryny, cynamonem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Blenderem ucieramy całość na gładki krem.
Dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i ponownie zagotowujemy.
Krem podajemy posypany groszkiem ptysiowym lub grzankami.