Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę ugotowałam inaczej niż wcześniejsze zupy z dyni. Dodawałam tu produkty takie jakie uważałam za słuszne. No i słusznie :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 116
Polecam.
Odsłon: 1006
Dziś do pracy.
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 259
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15412
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 330
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 116
Polecam.
Odsłon: 1006
Dziś do pracy.
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 259
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15412
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 330
Składniki
Dynię przekroiłam, wydrążyłam nasiona i obrałam ze skórki, obrałam również batata i marchew. Wszystko pokroiłam w kostkę i włożyłam do garnka. Zalałam wodą ok. 15 cm wyżej niż produkty. Zagotowałam.
W połowie gotowania dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek (ząbki) i pokrojoną w talarki, zrumienioną na maśle cebulę. Posoliłam
Kiedy wszystkie składniki były miękkie zestawiłam naczynie z palnika i zblendowałam do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z tej ilości składników otrzymałam 2,5 l. zupy. Nalewałam do misek, przed podaniem oprószyłam pieprzem czosnkowym i udekorowałam śmietanką. Najlepiej smakuje zaraz po ugotowaniu.