Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę ugotowałam inaczej niż wcześniejsze zupy z dyni. Dodawałam tu produkty takie jakie uważałam za słuszne. No i słusznie :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Składniki
Dynię przekroiłam, wydrążyłam nasiona i obrałam ze skórki, obrałam również batata i marchew. Wszystko pokroiłam w kostkę i włożyłam do garnka. Zalałam wodą ok. 15 cm wyżej niż produkty. Zagotowałam.
W połowie gotowania dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek (ząbki) i pokrojoną w talarki, zrumienioną na maśle cebulę. Posoliłam
Kiedy wszystkie składniki były miękkie zestawiłam naczynie z palnika i zblendowałam do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z tej ilości składników otrzymałam 2,5 l. zupy. Nalewałam do misek, przed podaniem oprószyłam pieprzem czosnkowym i udekorowałam śmietanką. Najlepiej smakuje zaraz po ugotowaniu.