Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę ugotowałam inaczej niż wcześniejsze zupy z dyni. Dodawałam tu produkty takie jakie uważałam za słuszne. No i słusznie :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8407
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8407
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Składniki
Dynię przekroiłam, wydrążyłam nasiona i obrałam ze skórki, obrałam również batata i marchew. Wszystko pokroiłam w kostkę i włożyłam do garnka. Zalałam wodą ok. 15 cm wyżej niż produkty. Zagotowałam.
W połowie gotowania dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek (ząbki) i pokrojoną w talarki, zrumienioną na maśle cebulę. Posoliłam
Kiedy wszystkie składniki były miękkie zestawiłam naczynie z palnika i zblendowałam do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z tej ilości składników otrzymałam 2,5 l. zupy. Nalewałam do misek, przed podaniem oprószyłam pieprzem czosnkowym i udekorowałam śmietanką. Najlepiej smakuje zaraz po ugotowaniu.