Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni o orientalnym smaku. Dynia, marchew i bataty dodają zupie słodyczy, którą równoważą pikantne przyprawy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118170
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8430
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118170
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8430
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Składniki
Do garnka wlać oliwę tak, aby przykryła dno cienką warstwą. Czosnek i cebulę drobno pokroić i wrzucić do garnka. Smażyć je razem aż do momentu zeszklenia się cebuli.
Dynię pokrojoną w kostkę wrzucić do garnka i smażyć wraz z czosnkiem i cebulą. Po chwili zalać całość ok. 1,5l wrzącej wody. Do garnka wrzucić: nieobrane marchewki i nieobrane bataty pokrojone w plastry. Zupę przyprawić według uznania solą, pieprzem, kurkumą i chili. Zamieszać. Całość gotować do miękkości warzyw pod przykryciem.
Zupkę blendować blenderem ręcznym, aż do momentu uzyskania kremowej konsystencji à la puree. Udekorować według uznania. Ja zupkę dekoruję grzankami oraz pestkami dyni.
Smacznego!