Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni o orientalnym smaku. Dynia, marchew i bataty dodają zupie słodyczy, którą równoważą pikantne przyprawy.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3957
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19964
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3085
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4334
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3957
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19964
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3085
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4334
Składniki
Do garnka wlać oliwę tak, aby przykryła dno cienką warstwą. Czosnek i cebulę drobno pokroić i wrzucić do garnka. Smażyć je razem aż do momentu zeszklenia się cebuli.
Dynię pokrojoną w kostkę wrzucić do garnka i smażyć wraz z czosnkiem i cebulą. Po chwili zalać całość ok. 1,5l wrzącej wody. Do garnka wrzucić: nieobrane marchewki i nieobrane bataty pokrojone w plastry. Zupę przyprawić według uznania solą, pieprzem, kurkumą i chili. Zamieszać. Całość gotować do miękkości warzyw pod przykryciem.
Zupkę blendować blenderem ręcznym, aż do momentu uzyskania kremowej konsystencji à la puree. Udekorować według uznania. Ja zupkę dekoruję grzankami oraz pestkami dyni.
Smacznego!