Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krem z dyni z wędzoną rybą"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 876
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12677
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 876
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12677
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 260 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 22 g.
Ziemniaki, jabłko i cebulę obieramy, a następnie kroimy w grubą kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, aż stanie się przezroczysta. Dodajemy pokrojoną dynię, ziemniaki i jabłko, krótko podsmażamy, ciągle mieszając. Zalewamy bulionem warzywnym, doprawiamy pieprzem, chili w proszku i solą. Gotujemy na średnim ogniu ok. 20 minut. W międzyczasie siekamy szczypiorek. Zostawiamy kilkanaście długich gałązek do dekoracji.
Kiedy warzywa będą już miękkie, zupę miksujemy blenderem na aksamitny krem.
Wędzonego pstrąga lub łososia kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem ze szczypiorkiem, delikatnie mieszamy. Możemy jeszcze doprawić pieprzem, chili i solą, jeśli będzie taka potrzeba. Krem przelewamy do miseczek i dekorujemy gałązkami szczypiorku. Podajemy z grzankami z chleba tostowego.Źródło: Rewia