Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień w kuchni, zdrowie z ogródka:)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Podsmażyć chwilę na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w kostkę dynię, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Po 10 minutach dolać 1 litr wody, wrzucić pokrojoną w kostkę marchew i kostkę rosołową. Po 15 minutach gotowania zmiksować blenderem zawartość. Wsypać gotową zacierkę lub wykonać samemu z jajka i mąki. Gotować jeszcze ok. 10 minut.
Wylać do miseczki, udekorować kleksem śmietanki 30%. Wyśmienite danie...