Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień w kuchni, zdrowie z ogródka:)
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2246
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2860
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 632
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2246
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2860
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 632
Składniki
Podsmażyć chwilę na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w kostkę dynię, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Po 10 minutach dolać 1 litr wody, wrzucić pokrojoną w kostkę marchew i kostkę rosołową. Po 15 minutach gotowania zmiksować blenderem zawartość. Wsypać gotową zacierkę lub wykonać samemu z jajka i mąki. Gotować jeszcze ok. 10 minut.
Wylać do miseczki, udekorować kleksem śmietanki 30%. Wyśmienite danie...