Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4964
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4964
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Składniki
Bulion rozpuścić, dodać podzielony na różyczki kalafior, pokrojone ziemniaki i marchewkę- gotować aż zmięknie. W przypadku braku bulionu mrożonego ugotować bulion warzywny i usunąć z niego pietruszkę, seler i por. Zostawić na chwilę do ostygnięcia i zmiksować, dodając serek topiony (zaczerpnięte z przepisu Mirabelki- dziękuję:*) i czosnek.
Gotową zupę podgrzać, doprawić kolendrą i koniecznie gałką muszkatołową. Posypać zieleniną.
Podawać z grzankami czosnkowymi i pestkami uprażonymi pestkami słonecznika.
Smacznego!!!