Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Bulion rozpuścić, dodać podzielony na różyczki kalafior, pokrojone ziemniaki i marchewkę- gotować aż zmięknie. W przypadku braku bulionu mrożonego ugotować bulion warzywny i usunąć z niego pietruszkę, seler i por. Zostawić na chwilę do ostygnięcia i zmiksować, dodając serek topiony (zaczerpnięte z przepisu Mirabelki- dziękuję:*) i czosnek.
Gotową zupę podgrzać, doprawić kolendrą i koniecznie gałką muszkatołową. Posypać zieleniną.
Podawać z grzankami czosnkowymi i pestkami uprażonymi pestkami słonecznika.
Smacznego!!!