Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna zupa dla tych, którzy lubią pieczarki. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki lub dodać do niej kilka plasterków pieczarek podsmażonych na maśle.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Składniki
Cebulę oraz pieczarki obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć ją w rondelku na maśle do chwili, aż nabierze złotego koloru.Pieczarki pokroić na plastry. Dodać je do usmażonej cebuli. Grzyby dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. W trakcie duszenia doprawić niewielką ilością soli oraz pieprzu. Do podduszonych i podsmażonych pieczarek (pilnować, by grzyby się nie zrumieniły) wlać bulion. Całość zagotować, po czym trzymać na małym ogniu przez kolejne 5 minut. Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość dokładnie zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Następnie garnek z kremem ponownie ustawić na małym ogniu. W trakcie gotowania do zupy wlewać cienkim strumieniem śmietankę kremówkę i dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Zupę zagotować. W razie potrzeby należy doprawić. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki lub dodać do niej kilka plasterków pieczarek podsmażonych na maśle.