Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna zupa dla tych, którzy lubią pieczarki. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki lub dodać do niej kilka plasterków pieczarek podsmażonych na maśle.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4125
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 718
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4125
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 718
Składniki
Cebulę oraz pieczarki obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć ją w rondelku na maśle do chwili, aż nabierze złotego koloru.Pieczarki pokroić na plastry. Dodać je do usmażonej cebuli. Grzyby dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. W trakcie duszenia doprawić niewielką ilością soli oraz pieprzu. Do podduszonych i podsmażonych pieczarek (pilnować, by grzyby się nie zrumieniły) wlać bulion. Całość zagotować, po czym trzymać na małym ogniu przez kolejne 5 minut. Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość dokładnie zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Następnie garnek z kremem ponownie ustawić na małym ogniu. W trakcie gotowania do zupy wlewać cienkim strumieniem śmietankę kremówkę i dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Zupę zagotować. W razie potrzeby należy doprawić. Przed podaniem zupę można posypać natką pietruszki lub dodać do niej kilka plasterków pieczarek podsmażonych na maśle.