Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10
Dodano: 03.08.2014
Odsłon: 8051
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Zaczynamy od przygotowania bulionu czyli rosołu może być warzywny lub drobiowy wedle uznania (do rosołu dodaje czosnek).
Pomidory nacinamy i zalewamy wrzątkiem to ułatwi nam usuniecie skórki. Gdy pozbędziemy się skórki z pomidorów wycinamy gniazda nasienne . Całość wrzucamy do wysokiego naczynia i blenderujemy pomidory , a jeśli mamy świeżą bazylie również wrzucamy do blendera. Wszystko wrzucamy do bulionu i gotujemy doprawiamy do smaku pieprzem , solą i oregano
(można też dodać dwie łyżeczki cukru) . Podajemy ze śmietanką i natką pietruszki . Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)