Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie lekkie pożywne i bardzo zdrowe .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5362
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5362
Składniki
Zaczynamy od przygotowania bulionu czyli rosołu może być warzywny lub drobiowy wedle uznania (do rosołu dodaje czosnek).
Pomidory nacinamy i zalewamy wrzątkiem to ułatwi nam usuniecie skórki. Gdy pozbędziemy się skórki z pomidorów wycinamy gniazda nasienne . Całość wrzucamy do wysokiego naczynia i blenderujemy pomidory , a jeśli mamy świeżą bazylie również wrzucamy do blendera. Wszystko wrzucamy do bulionu i gotujemy doprawiamy do smaku pieprzem , solą i oregano (można też dodać dwie łyżeczki cukru) . Podajemy ze śmietanką i natką pietruszki . Smacznego :)