Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Składniki
Drobno pokrojonego pora(białę i jasno zielone części) zalać mlekiem dodać przyprawy wg uznania.Gotować aż pory zmiękną.Zmiksować.Jak trzeba dolać mleka i znów chwilę pogotować.Dla zlagodzenia smaku można dodać łyżeczkę serka maskarpone lub śmietanę 36%
Podawać z grzankami,pieczonymi kostkami ziemniaczanymi,skwarkami z boczku,prażoną cebulą albo makaronem-kto co lubi.