Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1250
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1250
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Składniki
Drobno pokrojonego pora(białę i jasno zielone części) zalać mlekiem dodać przyprawy wg uznania.Gotować aż pory zmiękną.Zmiksować.Jak trzeba dolać mleka i znów chwilę pogotować.Dla zlagodzenia smaku można dodać łyżeczkę serka maskarpone lub śmietanę 36%
Podawać z grzankami,pieczonymi kostkami ziemniaczanymi,skwarkami z boczku,prażoną cebulą albo makaronem-kto co lubi.