Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler jest cudownym warzywem, lecz jadłospisie gości bardzo rzadko bo jedynie w sałatce świątecznej, nooo i może w niedzielnym rosołku. Wielka szkoda, ponieważ posiada wiele właściwości leczniczych i odżywczych takich jak min witaminy z grupy B, PP, kwas foliowy, a także witaminę E, wapń potas, cynk … . Zatem jedzmy go częściej ????
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
Składniki
1. Obierz seler, cebule, czosnek, pietruszkę i pokrój w kostkę, a kolby kukurydzy podziel na 3-4 części i włóż wszystko do garnka. 2. Zalej całość wodą i dodaj oliwę z oliwek, pokrojony koperek, pieprz i szczyptę soli. Wszystko gotuj ok 40 minut. 3. Po upływie czasu wyjmuj kolby kukurydzy, ostrożnie odkrój z każdej ziarenka. 4. Zupę zblenduj i następnie wrzuć do niej ziarna kukurydzy, wymieszaj i gotowe. Polecam podawać z kleksem śmietany i/lub z odrobiną oliwy z oliwek na wierzchu. Smacznego ;)