Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, a przede wszystkim smaczne.. Koleżanka zaserwowała tę zupę na imprezce -jako wspomnienie z Indii - wszyscy się zachwycali...
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 158
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 158
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Soczewicę zalać wodą i odstawić na ok.0,5h.
W międzyczasie podsmażyć cebulę. Dodać do soczewicy. Gotować ok.15-20 minut. Zblenderować, aby uzyskać jednolity krem.
Czosnek i imbir (jeśli świeży, a taki jest oczywiście bardziej aromatyczny) przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Dodać do kremu. Imbir nadaje pięknego aromatu i podkreśla smak zupy.
Doprawić pieprzem cayenne i vegetą.
Na koniec dodać sok pomidorowy lub rozcieńczony koncentrat. Zagotować. Podawać z grzankami czosnkowymi lub groszkiem ptysiowym.
p.s. jeśli krem jest zbyt gęsty - dodać przegotowanej wody.