Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, a przede wszystkim smaczne.. Koleżanka zaserwowała tę zupę na imprezce -jako wspomnienie z Indii - wszyscy się zachwycali...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1729
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1528
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1729
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1528
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Składniki
Soczewicę zalać wodą i odstawić na ok.0,5h.
W międzyczasie podsmażyć cebulę. Dodać do soczewicy. Gotować ok.15-20 minut. Zblenderować, aby uzyskać jednolity krem.
Czosnek i imbir (jeśli świeży, a taki jest oczywiście bardziej aromatyczny) przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Dodać do kremu. Imbir nadaje pięknego aromatu i podkreśla smak zupy.
Doprawić pieprzem cayenne i vegetą.
Na koniec dodać sok pomidorowy lub rozcieńczony koncentrat. Zagotować. Podawać z grzankami czosnkowymi lub groszkiem ptysiowym.
p.s. jeśli krem jest zbyt gęsty - dodać przegotowanej wody.