Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, a przede wszystkim smaczne.. Koleżanka zaserwowała tę zupę na imprezce -jako wspomnienie z Indii - wszyscy się zachwycali...
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 905
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2782
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3326
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 905
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2782
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3326
Składniki
Soczewicę zalać wodą i odstawić na ok.0,5h.
W międzyczasie podsmażyć cebulę. Dodać do soczewicy. Gotować ok.15-20 minut. Zblenderować, aby uzyskać jednolity krem.
Czosnek i imbir (jeśli świeży, a taki jest oczywiście bardziej aromatyczny) przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Dodać do kremu. Imbir nadaje pięknego aromatu i podkreśla smak zupy.
Doprawić pieprzem cayenne i vegetą.
Na koniec dodać sok pomidorowy lub rozcieńczony koncentrat. Zagotować. Podawać z grzankami czosnkowymi lub groszkiem ptysiowym.
p.s. jeśli krem jest zbyt gęsty - dodać przegotowanej wody.