Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krupnik

Zupa krupnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 3250

Przepyszna zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami.

Składniki

  • 3 l bulionu warzyno-mięsny
  • 4 ziemniaki
  • 150 g kaszy jęczmiennej
  • mięso które zostało nam z bulionu
  • 1 marchew
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieram kroję w drobną kostkę. Bulion doprowadzam do wrzenia. Kaszę opłukać zimną wodą. Dodać do bulionu. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać pokrojone ziemniaki. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Mięso oddzielić od kości, marchew zetrzeć na tartce, koperek pokroić. Pod koniec gotowania dodać mięso, marchew i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń