Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco odmieniona wersja zupy mlecznej.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3567
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 285
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3567
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 285
Składniki
Na kluseczki ubić jajka,dodać roztopione masło,wsypywać grysik do otrzymania konsystencji gęstej pasty.Doprawić solą ,pieprzem i galką,odstawić.
Cebulę i czosnek posiekać,poddusić na rozgrzanym maśle,dodać kukurydzę,dusić 5 minut.Wlać mleko i bulion,gotować 10 minut na małym ogniu.Zupę zmiksować,dodać serek topiony,podgrzewać do rozpuszczenia serka,doprawić,dodać natkę.
Niewielkie porcje masy grysikowej nabierać łyżką i wrzucać do osolonego wrzątku,gotować 10 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.Odcedzić,wrzucić do zupy.