Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco odmieniona wersja zupy mlecznej.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7590
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7590
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Składniki
Na kluseczki ubić jajka,dodać roztopione masło,wsypywać grysik do otrzymania konsystencji gęstej pasty.Doprawić solą ,pieprzem i galką,odstawić.
Cebulę i czosnek posiekać,poddusić na rozgrzanym maśle,dodać kukurydzę,dusić 5 minut.Wlać mleko i bulion,gotować 10 minut na małym ogniu.Zupę zmiksować,dodać serek topiony,podgrzewać do rozpuszczenia serka,doprawić,dodać natkę.
Niewielkie porcje masy grysikowej nabierać łyżką i wrzucać do osolonego wrzątku,gotować 10 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.Odcedzić,wrzucić do zupy.