Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco odmieniona wersja zupy mlecznej.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 129
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 583
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 129
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 583
Składniki
Na kluseczki ubić jajka,dodać roztopione masło,wsypywać grysik do otrzymania konsystencji gęstej pasty.Doprawić solą ,pieprzem i galką,odstawić.
Cebulę i czosnek posiekać,poddusić na rozgrzanym maśle,dodać kukurydzę,dusić 5 minut.Wlać mleko i bulion,gotować 10 minut na małym ogniu.Zupę zmiksować,dodać serek topiony,podgrzewać do rozpuszczenia serka,doprawić,dodać natkę.
Niewielkie porcje masy grysikowej nabierać łyżką i wrzucać do osolonego wrzątku,gotować 10 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.Odcedzić,wrzucić do zupy.