Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podzol się z Wami przepisem na pyszna jesienna zupę z kurek. Pyszna i bardzo łatwa do zrobienia zupa, przyprawiona aromatycznymi ziołami. Amatorom tych pysznych grzybów na pewno posmakuje.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 487
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 656
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1091
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 120
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 182
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6038
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 487
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 656
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1091
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 120
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 182
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6038
Składniki
Kurki doprze oczyścić, opłukać i osuszyć. W garnku rozgrzać olej i masło, a następnie zeszklić na nim pokrojone w kostkę szalotki. Kiedy szalotki się zeszklą dodać do nich pokrojone w mniejsze kawałki kurki i podsmażyć, co jakiś czas mieszając, około 10 minut.
Kiedy grzyby zaczną puszczać wodę wetrzeć do nich czosnek i dodać zioła. Ponownie podsmażyć 2 minuty. Następnie całość zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem do smaku i doprowadzić do wrzenia. Kiedy zupa się zagotuje, gotować ja jeszcze 10 – 15 minut. Gotową zupę ściągnąć z grzania i za pomocą ręcznego blendera, ostrożnie ja zblendować , do uzyskania odpowiedniej dla siebie konsystencji.
Na koniec do zupy dodać śmietanę. Podawać posypaną posiekaną natką pietruszki. Można zupę również ozdobić podsmażonymi, całymi kurkami. Smacznego!