Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa maślankowa

Zupa maślankowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 938

Dodano:

Odsłon: 1664

Taniutka i orzeźwiająca

Składniki

  • ziemniaki, 1kg
  • maślanka, 1l
  • mąka, 2łyż
  • kostka rosołowa drobiowa
  • listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • czosnek, ząbek
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa maślankowa

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy, gotujemy w łupinach. W tym czasie zagotowujemy wodę z rosołem i przyprawami. Maślankę roztrzepujemy z mąką i wlewamy do wywaru, gotujemy mieszając. Odstawiamy, dodajemy posiekany czosnek, przyprawiamy. Ziemniaki obieramy, kroimy, wkładamy na talerze i zalewamy zupą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń