Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na chłodne dni. Bardzo smaczna i sycąca. Polubiłam ją już za same składniki a jak skosztowałam po raz pierwszy to wiedziałam, że będę ją robić często.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Mięso mielone podsmażyłam razem z cebulą pokrojoną w kostkę na patelni z odrobiną oleju. Pod koniec smażenia dodałam pokrojony drobniutko czosnek.
Do garnka wrzuciłam pokrojoną w pół talarki marchew i w kostkę ziemniaki i zalałam 0,5 l wody. Nastawiłam na gotowanie.
Kiedy mięso już podsmażyło się dodałam do gotujących się warzyw. Oprószyłam solą. Kolejno dodawałam pomidory, paprykę pokrojoną w paseczki, kukurydzę. Pod koniec gotowania dopiero dodałam fasolę i i koncentrat pomidorowy.
Przyprawiłam do smaku solą, odrobiną pieprzu, 1 łyżeczką słodkiej papryki i 1/2 ostrej.
Zupa do spożycia była gotowa za ok. 15 minut od ugotowania. Fajnie jest jak chwilkę odstoi i nabierze smaku.
Notatki: * można zamiast pomidorów z puszki dodać 5 pomidorów świeżych * nie zawsze dodaję kukurydzę