Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, pyszna, tania.. smakuje naprawdę wszystkim!
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 459
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4347
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3590
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 459
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4347
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3590
Składniki
Do gotującego sie bulionu wrzucamy warzywa z mrożonki lub świeże starte na tartce na grubych oczkach(jeśli dajemy świeże warzywa, można je wcześniej lekko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju), dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Gotujemy razem na małym ogniu pod przykryciem
W tym samym czasie podsmażamy na oliwie cebulkę pokrojona w kostke i wędlinkę. Po usmażeniu odstawiamy
Gdy ziemniaki w zupie są w połowie miękkie dodajemy garść makaronu i pokrojony na mniejsze kawałki cały serek topiony, dorzucamy przesmażoną cebulkę z wedlinką.
Kiedy makaron i ziemniaki są już miękkie a serek sie całkowicie rozpuścił przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem
Smacznego! Zupka bardzo szybko znika z talerzy!