Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 12
Dodano: 26.05.2011
Odsłon: 13040
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do gotującego sie bulionu wrzucamy warzywa z mrożonki lub świeże starte na tartce na grubych oczkach(jeśli dajemy świeże warzywa, można je wcześniej lekko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju), dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Gotujemy razem na małym ogniu pod przykryciem
W tym samym czasie podsmażamy na oliwie cebulkę pokrojona w kostke i wędlinkę. Po usmażeniu odstawiamy
Gdy ziemniaki w zupie są w połowie miękkie dodajemy garść makaronu i pokrojony na mniejsze kawałki cały serek topiony, dorzucamy przesmażoną cebulkę z wedlinką.
Kiedy makaron i ziemniaki są już miękkie a serek sie całkowicie rozpuścił przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem
Smacznego! Zupka bardzo szybko znika z talerzy!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

susi 19 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Super!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz