Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, pyszna, tania.. smakuje naprawdę wszystkim!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 245
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 245
Składniki
Do gotującego sie bulionu wrzucamy warzywa z mrożonki lub świeże starte na tartce na grubych oczkach(jeśli dajemy świeże warzywa, można je wcześniej lekko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju), dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Gotujemy razem na małym ogniu pod przykryciem
W tym samym czasie podsmażamy na oliwie cebulkę pokrojona w kostke i wędlinkę. Po usmażeniu odstawiamy
Gdy ziemniaki w zupie są w połowie miękkie dodajemy garść makaronu i pokrojony na mniejsze kawałki cały serek topiony, dorzucamy przesmażoną cebulkę z wedlinką.
Kiedy makaron i ziemniaki są już miękkie a serek sie całkowicie rozpuścił przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem
Smacznego! Zupka bardzo szybko znika z talerzy!