Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, pyszna, tania.. smakuje naprawdę wszystkim!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2488
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2488
Składniki
Do gotującego sie bulionu wrzucamy warzywa z mrożonki lub świeże starte na tartce na grubych oczkach(jeśli dajemy świeże warzywa, można je wcześniej lekko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju), dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Gotujemy razem na małym ogniu pod przykryciem
W tym samym czasie podsmażamy na oliwie cebulkę pokrojona w kostke i wędlinkę. Po usmażeniu odstawiamy
Gdy ziemniaki w zupie są w połowie miękkie dodajemy garść makaronu i pokrojony na mniejsze kawałki cały serek topiony, dorzucamy przesmażoną cebulkę z wedlinką.
Kiedy makaron i ziemniaki są już miękkie a serek sie całkowicie rozpuścił przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem
Smacznego! Zupka bardzo szybko znika z talerzy!