Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa paprykowa"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę pokrojoną w piórka i drobno pokrojone mięso. Wymieszaj. Paprykę i pomidora pokrój w kostkę i, gdy mięso się zarumieni, wrzuć do garnka. Przypraw solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, kminkiem oraz świeżo wyciśniętym czosnkiem.
Zalej wrzątkiem, gotuj około 30 minut. Dodaj pokrojone ziemniaki, gotuj kolejne 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj masło i śmietanę. Możesz zmiksować zupę blenderem. Podawaj z natką pietruszki i awokado.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień