Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa paprykowa"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 310
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1437
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1167
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 310
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1437
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1167
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Obtocz w rozmąconym jajku a następnie w sezamie. Usmaż na rozgrzanym oleju. Cebulę drobno posiekaj. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Ziemniak oraz marchewki obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć połowę cebuli, mieszając zeszklij. Następnie dodaj zieloną oraz żółtą paprykę, ziemniaki oraz prze ciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Mieszając smaż ok. 5 min. Warzywa przełóż do garnka z 1 l gorącego bulionu. Gotuj na małym ogniu 20-30 min. Zmiksuj blenderem, dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć pozostałą cebulę, zeszklij. Do- daj pozostałe warzywa, smaż 5 min. Przełóż do garnka z 1 l gorącego bulionu. Dodaj przecier pomidorowy, gotuj 20-30 min. Również zmiksuj na mus, dopraw solą oraz pieprzem.
Dwoma chochelkami wlej na talerz jednoczenie obie zupy. Uważaj, by za bardzo się nie wymieszały. Na wierzchu rozłóż kostki kurczaka.
50 minut. Porcja: 210 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie