Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10033
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2658
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1803
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 676
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3895
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10033
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2658
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1803
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 676
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3895
Składniki
Piersi z indyka umyj i pokrój w kostkę. Oczyszczone pieczarki potnij w plastry. Cebulę i szczypior posiekaj. Z natki pietruszki zostaw kilka listków do dekoracji, resztę pokrój.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i usmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zalej wodą, dodaj sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej olej i przesmaż mięso z indyka na złoty kolor.
Przełóż do gotujących się pieczarek. Dodaj ryż i gotuj 20 minut.
Po tym czasie zapraw zupę śmietanką, dokładnie wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj posypaną szczypiorem.Źródło: Telemax