Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Piersi z indyka umyj i pokrój w kostkę. Oczyszczone pieczarki potnij w plastry. Cebulę i szczypior posiekaj. Z natki pietruszki zostaw kilka listków do dekoracji, resztę pokrój.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i usmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zalej wodą, dodaj sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej olej i przesmaż mięso z indyka na złoty kolor.
Przełóż do gotujących się pieczarek. Dodaj ryż i gotuj 20 minut.
Po tym czasie zapraw zupę śmietanką, dokładnie wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj posypaną szczypiorem.Źródło: Telemax