Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Składniki
Piersi z indyka umyj i pokrój w kostkę. Oczyszczone pieczarki potnij w plastry. Cebulę i szczypior posiekaj. Z natki pietruszki zostaw kilka listków do dekoracji, resztę pokrój.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i usmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zalej wodą, dodaj sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej olej i przesmaż mięso z indyka na złoty kolor.
Przełóż do gotujących się pieczarek. Dodaj ryż i gotuj 20 minut.
Po tym czasie zapraw zupę śmietanką, dokładnie wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj posypaną szczypiorem.Źródło: Telemax