Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa pieczarkowa"
Idealny sposób na wykorzystanie pieczonego mięsa pozostałego z niedzielnego o...
Odsłon: 409
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 631
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 80
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 631
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 80
Składniki
Piersi z indyka umyj i pokrój w kostkę. Oczyszczone pieczarki potnij w plastry. Cebulę i szczypior posiekaj. Z natki pietruszki zostaw kilka listków do dekoracji, resztę pokrój.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i usmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zalej wodą, dodaj sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej olej i przesmaż mięso z indyka na złoty kolor.
Przełóż do gotujących się pieczarek. Dodaj ryż i gotuj 20 minut.
Po tym czasie zapraw zupę śmietanką, dokładnie wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj posypaną szczypiorem.Źródło: Telemax
Przepisy Zupy
Zupy
Niedzielny rosół na mięsie
Zupy
Podkarpacki barszcz Wielkanoncy z białą kiełbasą.
Zupy
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą
Zupy
Krem z duszonej cukinii
Niedzielny rosół na mięsie
Smaczny rosół ugotowany na skrzydłach z kaczki oraz na kurczaku. Rosół z doda...
Odsłon: 17
Podkarpacki barszcz Wielkanoncy z białą kiełbasą.
Podkarpacki barszcz Wielkanocny -taki właśnie barszcz serwowała moja Babcia,...
Odsłon: 84