Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 989
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1989
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 989
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1989
Składniki
Piersi z indyka umyj i pokrój w kostkę. Oczyszczone pieczarki potnij w plastry. Cebulę i szczypior posiekaj. Z natki pietruszki zostaw kilka listków do dekoracji, resztę pokrój.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i usmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zalej wodą, dodaj sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej olej i przesmaż mięso z indyka na złoty kolor.
Przełóż do gotujących się pieczarek. Dodaj ryż i gotuj 20 minut.
Po tym czasie zapraw zupę śmietanką, dokładnie wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj posypaną szczypiorem.Źródło: Telemax