Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska zupa pomidorowa
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Warzywa oczyścić, obrać i umyć pod bieżącą wodą. Obraną cebulę przekroić na pół.
Do garnka wlać zimną wodę, dodać opłukane mięso i gotować przez 30 min.
Dodać warzywa oraz obrany czosnek i natkę pietruszki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem wg uznania. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w 1 szklance wody i dodać do zupy.
Śmietanę wymieszać z 1 szklanką gorącego wywaru. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Postawić z powrotem na ogniu i gotować przez kolejne kilka minut. Zebrać z powierzchni natkę pietruszki.
Podawać z makaronem lub ryżem.