Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska zupa pomidorowa
Warzywa oczyścić, obrać i umyć pod bieżącą wodą. Obraną cebulę przekroić na pół.
Do garnka wlać zimną wodę, dodać opłukane mięso i gotować przez 30 min.
Dodać warzywa oraz obrany czosnek i natkę pietruszki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem wg uznania. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w 1 szklance wody i dodać do zupy.
Śmietanę wymieszać z 1 szklanką gorącego wywaru. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Postawić z powrotem na ogniu i gotować przez kolejne kilka minut. Zebrać z powierzchni natkę pietruszki.
Podawać z makaronem lub ryżem.
To moja ulubiona zupa - najsmaczniejsza oczywiście z ryżem i łyżką kwaśnej śm...
Odsłon: 12951
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 153
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 523
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 25
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10194
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 26
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 153
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 523
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 25
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10194
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 26
Składniki
Warzywa oczyścić, obrać i umyć pod bieżącą wodą. Obraną cebulę przekroić na pół.
Do garnka wlać zimną wodę, dodać opłukane mięso i gotować przez 30 min.
Dodać warzywa oraz obrany czosnek i natkę pietruszki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem wg uznania. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w 1 szklance wody i dodać do zupy.
Śmietanę wymieszać z 1 szklanką gorącego wywaru. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Postawić z powrotem na ogniu i gotować przez kolejne kilka minut. Zebrać z powierzchni natkę pietruszki.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 144
Chłodnik z rzodkiewki
Idealny na upalne dni :)
Odsłon: 112