Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska zupa pomidorowa
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 143
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 56
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 143
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 56
Składniki
Warzywa oczyścić, obrać i umyć pod bieżącą wodą. Obraną cebulę przekroić na pół.
Do garnka wlać zimną wodę, dodać opłukane mięso i gotować przez 30 min.
Dodać warzywa oraz obrany czosnek i natkę pietruszki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem wg uznania. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w 1 szklance wody i dodać do zupy.
Śmietanę wymieszać z 1 szklanką gorącego wywaru. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Postawić z powrotem na ogniu i gotować przez kolejne kilka minut. Zebrać z powierzchni natkę pietruszki.
Podawać z makaronem lub ryżem.