Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska zupa pomidorowa
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4853
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4853
Składniki
Warzywa oczyścić, obrać i umyć pod bieżącą wodą. Obraną cebulę przekroić na pół.
Do garnka wlać zimną wodę, dodać opłukane mięso i gotować przez 30 min.
Dodać warzywa oraz obrany czosnek i natkę pietruszki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem wg uznania. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w 1 szklance wody i dodać do zupy.
Śmietanę wymieszać z 1 szklanką gorącego wywaru. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Postawić z powrotem na ogniu i gotować przez kolejne kilka minut. Zebrać z powierzchni natkę pietruszki.
Podawać z makaronem lub ryżem.