Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25426
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19088
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21169
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25426
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19088
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21169
Składniki
Siekamy cebulę, marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na małym ogniu na oliwie aż marchewka będzie zupełnie miękka. Wlewamy sos pomidorowy i bulion, gotujemy razem przez chwilę, następnie miksujemy z 2 łyżkami mascarpone. Pomidora kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki, miaższ kroimy na kawałeczki i wkładamy do zupy. Krótko podgrzewamy, solimy i pieprzymy do smaku, wlewamy na talerze, do każdej porcji dodajemy jeszcze po łyżce mascarpone. Dekorujemy listkami bazyli i podajemy.