Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7482
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2425
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7482
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2425
Składniki
Siekamy cebulę, marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na małym ogniu na oliwie aż marchewka będzie zupełnie miękka. Wlewamy sos pomidorowy i bulion, gotujemy razem przez chwilę, następnie miksujemy z 2 łyżkami mascarpone. Pomidora kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki, miaższ kroimy na kawałeczki i wkładamy do zupy. Krótko podgrzewamy, solimy i pieprzymy do smaku, wlewamy na talerze, do każdej porcji dodajemy jeszcze po łyżce mascarpone. Dekorujemy listkami bazyli i podajemy.