Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 647
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 96
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2762
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 730
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 647
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 96
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2762
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 730
Składniki
Siekamy cebulę, marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na małym ogniu na oliwie aż marchewka będzie zupełnie miękka. Wlewamy sos pomidorowy i bulion, gotujemy razem przez chwilę, następnie miksujemy z 2 łyżkami mascarpone. Pomidora kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki, miaższ kroimy na kawałeczki i wkładamy do zupy. Krótko podgrzewamy, solimy i pieprzymy do smaku, wlewamy na talerze, do każdej porcji dodajemy jeszcze po łyżce mascarpone. Dekorujemy listkami bazyli i podajemy.