Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze smakiem dalekiego wschodu z niepowtarzalnym smakiem i aromatem. warto spróbować ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Składniki
Do gotującego bulionu (rosołu) dodać koncentrat pom. i mieszanke chińska. Gotować przez ok.15 min. aż warzywa bedą miekkie.
Dolej sos imbirowy firmy Tao Tao (można go kupić m.in. w Kauflandzie), sos miodowy z czosnkiem, sos sojowy. Dodać przyprawe chili dla pikantnego smaku, według uznania.
Na końcu zrób zaprawke z mąki i oleju dla gęstości zupy. Pół szklanki oleju i szklanke mąki. Rozmieszać trzepaczka i powoli wlewac do gotującej się zupy i lekko mieszając. Gotować na małym ogniu przez 5 min.
Osobno ugotować makaron i dodać do zupy dozwoloną ilość.