Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze smakiem dalekiego wschodu z niepowtarzalnym smakiem i aromatem. warto spróbować ;)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2263
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18028
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2020
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2263
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18028
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2020
Składniki
Do gotującego bulionu (rosołu) dodać koncentrat pom. i mieszanke chińska. Gotować przez ok.15 min. aż warzywa bedą miekkie.
Dolej sos imbirowy firmy Tao Tao (można go kupić m.in. w Kauflandzie), sos miodowy z czosnkiem, sos sojowy. Dodać przyprawe chili dla pikantnego smaku, według uznania.
Na końcu zrób zaprawke z mąki i oleju dla gęstości zupy. Pół szklanki oleju i szklanke mąki. Rozmieszać trzepaczka i powoli wlewac do gotującej się zupy i lekko mieszając. Gotować na małym ogniu przez 5 min.
Osobno ugotować makaron i dodać do zupy dozwoloną ilość.