Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze smakiem dalekiego wschodu z niepowtarzalnym smakiem i aromatem. warto spróbować ;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Składniki
Do gotującego bulionu (rosołu) dodać koncentrat pom. i mieszanke chińska. Gotować przez ok.15 min. aż warzywa bedą miekkie.
Dolej sos imbirowy firmy Tao Tao (można go kupić m.in. w Kauflandzie), sos miodowy z czosnkiem, sos sojowy. Dodać przyprawe chili dla pikantnego smaku, według uznania.
Na końcu zrób zaprawke z mąki i oleju dla gęstości zupy. Pół szklanki oleju i szklanke mąki. Rozmieszać trzepaczka i powoli wlewac do gotującej się zupy i lekko mieszając. Gotować na małym ogniu przez 5 min.
Osobno ugotować makaron i dodać do zupy dozwoloną ilość.