Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa porowa z lanymi kluseczkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę oraz pory oczyść, pokrój i zeszklij na maśle. Zalej gorącym wywarem i gotuj kilka minut do miękkości.
W tym czasie przygotuj lane kluseczki. Roztrzepane jajko wymieszaj z mąką pszenną i szczyptą soli. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodaj łyżeczkę wody. Ciasto wlewaj cienkim strumieniem do gotującej się zupy. Zamieszaj i zagotuj.
Zdejmij garnek z ognia. Dodaj śmietanę, przypraw zupę solą i pieprzem. Rozlej do miseczek.
Każdą porcję posyp startym żółtym serem i rozmarynem.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 160, stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax