Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gęsta porzywna taka raczej zupa jesienno-zimowa ale robiłam porządki w zamrażarce
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
W 2 litrach wody ugotować serduszka ok.40 min.Wyjąć serduszka dodać mieszankę chińską i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotować ok.10 min.W szklance zimnej wody rozmieszać zupy,wlać do wywaru i dosypać zacierki.Doprawić solą(jak potrzeba)pieprzem i ostrą papryką.Pogotować jeszcze 10 min.
Po rozlaniu do talerzy zupę posypać posiekaną zieleniną i dodać łyżkę gęstej kwaśnej śmietany.Można też dodać pokrojone w plasterki serduszka.