Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna (chowder)"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25008
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25008
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 129
Składniki
porcje • : 25 min • gotowanie: 20 min • 343 kcal/porcja • 9 zł/porcja.
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu. Wrzuć boczek, seler, marchewkę, cebulę i paprykę. Smaż 2-3 minuty.
Dodaj ziemniak i smaż minutę, mieszając. Zalej wodą, wrzuć listek laurowy. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, 10 minut. Wyjmij listek laurowy.
W małej misce zmiksuj mąkę z odrobiną mleka na gładką pastę. Dodaj resztę mleka, wymieszaj i wlej do warzyw. Gotuj, mieszając, aż zupa zacznie gęstnie.
Dodaj łososia i kukurydzę. Gotuj 4-5 minut. Posyp koperkiem. Podawaj z podgrzaną i pokrojoną w trójkąty tortillą.Źródło: Olivia