Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna (chowder)"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12815
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4393
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12815
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4393
Składniki
porcje • : 25 min • gotowanie: 20 min • 343 kcal/porcja • 9 zł/porcja.
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu. Wrzuć boczek, seler, marchewkę, cebulę i paprykę. Smaż 2-3 minuty.
Dodaj ziemniak i smaż minutę, mieszając. Zalej wodą, wrzuć listek laurowy. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, 10 minut. Wyjmij listek laurowy.
W małej misce zmiksuj mąkę z odrobiną mleka na gładką pastę. Dodaj resztę mleka, wymieszaj i wlej do warzyw. Gotuj, mieszając, aż zupa zacznie gęstnie.
Dodaj łososia i kukurydzę. Gotuj 4-5 minut. Posyp koperkiem. Podawaj z podgrzaną i pokrojoną w trójkąty tortillą.Źródło: Olivia