Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Warzywa i ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokra­jać, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ostudzić, a następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować (najlepiej wykorzystać przystawkę zakończaną poprzecznym nożykiem). Przetartą zupę podgrzać i gorącą połączyć ze śmietanką wymieszaną z żółtkami (nie gotować). Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem naci pietruszki i grzanek.