Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Składniki
Warzywa i ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokra­jać, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ostudzić, a następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować (najlepiej wykorzystać przystawkę zakończaną poprzecznym nożykiem). Przetartą zupę podgrzać i gorącą połączyć ze śmietanką wymieszaną z żółtkami (nie gotować). Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem naci pietruszki i grzanek.