Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 316
Dodano: 10.03.2009
Odsłon: 2306
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do miesa mielonego dodac przyprawy,czosnek i jajko-dokladnie wymieszac i usmarzyc na oleju.(Uformulowac male kuleczki wielkosci rafaello-okolo 40 sztuk).Po usmarzeniu ulozyc na papierowym reczniku w celu odsaczenia tluszczu.
Do 2 litrow wody dodac kostki rosolowe i zagotowac bulion.
Pokroic biala czesc pora i dodac do bulionu razem z kuleczkami miesnymi i gotowac na malym ogniu,az por zrobi sie miekki.Okolo 8 minut.
Nastepnie stopniowo dodajemy do garnka serki almette i delikatnie mieszamy trzepaczka.Zagotowujemy co jakis czas mieszajac i gotowe.
Nalewamy na talerz,posypujemy odrobina natki pietruszki i podajemy ze swierzym pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

erminia 08 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
60 dag porów...tzn. ile? może tak w sztukach?:)0 Kto głosował? | Odpowiedz