Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,delikatna,kremowa zupa serowa,ktora zawiera por,miesko mielone i pyszny serek almette.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Do miesa mielonego dodac przyprawy,czosnek i jajko-dokladnie wymieszac i usmarzyc na oleju.(Uformulowac male kuleczki wielkosci rafaello-okolo 40 sztuk).Po usmarzeniu ulozyc na papierowym reczniku w celu odsaczenia tluszczu.
Do 2 litrow wody dodac kostki rosolowe i zagotowac bulion.
Pokroic biala czesc pora i dodac do bulionu razem z kuleczkami miesnymi i gotowac na malym ogniu,az por zrobi sie miekki.Okolo 8 minut.
Nastepnie stopniowo dodajemy do garnka serki almette i delikatnie mieszamy trzepaczka.Zagotowujemy co jakis czas mieszajac i gotowe.
Nalewamy na talerz,posypujemy odrobina natki pietruszki i podajemy ze swierzym pieczywem.