Zupy Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Wędlinę pokrój w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przysmaż na maśle lub oleju. Zalej wywarem i dodaj serki topione (najlepiej jest je wcześniej rozrobić w niewielkiej ilości ciepłego wywaru). Chwilę gotuj i przypraw do smaku. Podaj w miseczkach z dużą ilością grzanek. Jeżeli zamiast wywaru użyjesz wody, to możesz dodać kostki rosołowe. Zupa ta to doskonały pomysł na szybkie, tanie i pożywne danie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

babciaaneczka 28 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobra zupka, szybka w przygotowaniu, a jednocześnie pożywna i ciekawa w smaku. Robię takie w różnychwersjach /różne smaki serków i różne dodatki/. Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz