Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, smaczne, tanie i proste.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15336
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 243
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15336
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 243
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
Na patelni mięso mielone smażymy, w czasie smażenia rozdrabniamy jak najdokładniej. Solimy i pieprzymy do smaku, albo do woli;
W czasie smażenia druga osoba ściera na tarku cebule (można zmiksować na grubą papkę, lub po prostu posiekać w zależności od tego czy lubimy zupę krem czy z frędzlami);
W garnku gotujemy wodę 3-4 lity + kostki rosołowe;
Mięso uznawszy za usmażone wrzucamy do wrzącej wody - doprowadzić do wrzenia po wrzuceniu mięsa;
Wrzucamy cebulę;
Dodajemy sery żółte (starte na tarku) - gotujemy -5-10 minut, aż ser się roztopi;
Dodajemy serki topione (najlepiej taki krążek z trójkątów każdy inny smak);
Dodajemy zioła;
Prawie gotowe... W zależności od tego jaki efekt chcemy osiągnąć dodajemy zasmażkę lub dolewamy wody. Zupę można podawać z grzankami serowymi (chleb/bułka na to ser i do opiekacza/piekarnika/tostera). Jak dla mnie im gęstsza tym lepsza. Smacznego.