Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycące, serowe, aromatyczne
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 63
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7509
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 63
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7509
Składniki
Gdy por się już zeszkli, dodaj marchewkę i wlej 1,5 l bulionu.
Przykryj garnek pokrywką i gotuj ok. 10-15 min.
Do zupy dodaj sery. Podczas dodawania cały czas mieszaj zupę, aby się dobrze rozpuściły. Rób to na małym ogniu, aby zupa nie zagotowała się.
Gdy sery się rozpuszczą wlej śmietanę i dopraw gałką muszkatołową oraz innymi przyprawami według uznania.
Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj dokładnie zupę blenderem.
Zagotuj zupę. Niech pogotuje się kilka minut. Podawaj z grzankami i posypaną koperkiem. (koperek na prawdę robi różnicę ;))
GRZANKI (bardzo ważne dla uzyskania pełni smaku):
Bagietkę pokrój w kostki.
Masło mocno rozgrzej z łyżką oliwy z oliwek.
Grzanki wrzuć na rozgrzane masło i dopraw solidnie oregano oraz granulowanym czosnkiem. Mieszaj aż będą chrupkie.
Grzanki lepiej dodawać do zupy podczas jedzenia stopniowo, żeby się nie rozmiękły.
SMACZNEGO! :)