Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobra zupka.Gorąco polecam.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 443
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 164
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 443
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 164
Składniki
cebule kroimy w pół-krążki, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.Wszystko zalewamy 2 litrami zagotownej gorącej wody,przykrywamy przykrywką.Czekamy aż przestygnie wywar musi być chłodny. następnie dodajemy śmietanę ,mieszamy na jednolity biały kolor, dodajemy śledzie i dolewamy wody ze śledzi do smaku.Na koniec solimy,dodajemy pieprzu i zupa gotowa.W międzyczasie gotujemy ziemniaki i odcedzamy. Gorące ziemniaki zalewamy zimną zupą.Smacznego