Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie!!! I w dodatku taniutkie...
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14993
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17472
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14993
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17472
Składniki
Zagotować 1,5 l wody (po 0,5 l na osobę - czyli przepis na 3 osoby), wrzucić kostki bulionowe
Przygotować warzywa: umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, a fasolkę w 1 cm kawałki. Wrzucić do wrzącego bulionu i gotować na wolnym ogniu ok. 40 min. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać 1 liść laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Wlać sok z połowy cytryny i wsypać cukier. Zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić przestudzoną odrobiną wywaru i wlać do zupy. Zagotować, podlać przyprawą maggi. Tuż przed podaniem na talerze wsypać drobno pokrojony koperek.