Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie!!! I w dodatku taniutkie...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19537
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2062
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19537
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2062
Składniki
Zagotować 1,5 l wody (po 0,5 l na osobę - czyli przepis na 3 osoby), wrzucić kostki bulionowe
Przygotować warzywa: umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, a fasolkę w 1 cm kawałki. Wrzucić do wrzącego bulionu i gotować na wolnym ogniu ok. 40 min. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać 1 liść laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Wlać sok z połowy cytryny i wsypać cukier. Zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić przestudzoną odrobiną wywaru i wlać do zupy. Zagotować, podlać przyprawą maggi. Tuż przed podaniem na talerze wsypać drobno pokrojony koperek.