Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie!!! I w dodatku taniutkie...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5725
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5195
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5725
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5195
Składniki
Zagotować 1,5 l wody (po 0,5 l na osobę - czyli przepis na 3 osoby), wrzucić kostki bulionowe
Przygotować warzywa: umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, a fasolkę w 1 cm kawałki. Wrzucić do wrzącego bulionu i gotować na wolnym ogniu ok. 40 min. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać 1 liść laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Wlać sok z połowy cytryny i wsypać cukier. Zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić przestudzoną odrobiną wywaru i wlać do zupy. Zagotować, podlać przyprawą maggi. Tuż przed podaniem na talerze wsypać drobno pokrojony koperek.