Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie!!! I w dodatku taniutkie...
Kotlety drobiowe ala pizza to świetna, smaczna i szybka propozycja na ciekawy...
Odsłon: 55
Szukasz pomysłu na świąteczną kolacje, mam coś dla Ciebie. Przygotuj fasolkę...
Odsłon: 370
Kotlety drobiowe ala pizza to świetna, smaczna i szybka propozycja na ciekawy...
Odsłon: 55
Szukasz pomysłu na świąteczną kolacje, mam coś dla Ciebie. Przygotuj fasolkę...
Odsłon: 370
Składniki
Zagotować 1,5 l wody (po 0,5 l na osobę - czyli przepis na 3 osoby), wrzucić kostki bulionowe
Przygotować warzywa: umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, a fasolkę w 1 cm kawałki. Wrzucić do wrzącego bulionu i gotować na wolnym ogniu ok. 40 min. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać 1 liść laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Wlać sok z połowy cytryny i wsypać cukier. Zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić przestudzoną odrobiną wywaru i wlać do zupy. Zagotować, podlać przyprawą maggi. Tuż przed podaniem na talerze wsypać drobno pokrojony koperek.