Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18179
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4074
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18179
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4074
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Soczewicę przebierz, opłucz na sitku, osącz, wrzuć do garnka. Zalej bulionem, gotuj pod przykryciem ok. 40 minut. Obierz cebulę, czosnek oraz ziemniaki i marchewki. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę, a ziemniaki na kawałki. Marchewki grubo zetrzyj.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane warzywa. Mieszając, smaż je przez 2-3 minuty. Dodaj do soczewicy po 20 minutach gotowania. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolej trochę wrzątku lub gorącego bulionu. Dołóż koncentrat.
Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Gotową zupę przelej do kokilek albo dużych kubków. Każdą porcję udekoruj, np. miętą.Źródło: Naj