Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,tania zupa z dodatkiem jajek i smietany.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 497
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 382
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 497
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 382
Składniki
Obieramy ziemniaki i kroimy je na sredniej wielkosci kostke,skrobiemy marchewke i pietruszke i kroimy w palterki sredniej grubosci-pluczemy i zalewamy woda i dodajemy 1/2 lyzeczki soli,1 lisc laurowy,4 kulki ziela angielskiego i 2 kostki rosolowe winiary-wstawiamy na maly ogien i gotujemy przez 10 minut.
Podczas gotowania warzyw,drobno kroimy cebulke i podsmarzamy ja na 4 lyzkach oleju i odstawiamy.
Po zagotowaniu sie warzyw dodajemy:5 lyzek szczawiu, 2 zabki czosnku-drobno posiekane,2 lyzki posiekanej natki pietruszki i podsmarzona cebulke.Gotujemy na malym ogniu do miekkosci ziemniaczkow.
Na koniec gdy warzywa sa juz miekkie,to dodajemy pieprz i 5 lyzek smietany.
(Zeby smietana nam sie nie zwarzyla warto najpierw odlac troche wywaru z zupy do miseczki i dodac do niej smietany i dobrze rozmieszac,a nastepnie wlac do garnka caly czas mieszajac).Czekamy,az zupa sie zagotuje i gotowe.
Wlewamy do miseczki zupe,kladziemy na wierzchu 2 jajka pokrojone na cwiartki i posypujemy natka pietruszki...SMACZNEGO...;)