Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na wielki pęk szczypiorku? Ugotuj zupę! (przepis autorski)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5713
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 99
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 115
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 633
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5713
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 99
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 115
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 633
Składniki
1. Nastawić do gotowania ok. 1,5 litra wody w garnku na zupę, dodać do niej margarynę, wsypać warzywa, czosnek, len i podgrzewać. 2. Szczypiorek umyć i skroić, następnie podzielić na dwie porcje w proporcji 1:3. Mniejszą porcję szczypiorku dodać do gotującej się zupy. 3. Większą część szczypiorku wsypać do wysokiego pojemnika, dodać kubek wywaru z garnka, zblendować. Dodać zawartość pojemnika do zupy, zamieszać. 4. Dodać zioła. Do kubka wlać kilka łyżek wywaru i dodać do niego śmietanę, dobrze wymieszać, dodać zawartość kubka do zupy. 5. Spróbować, doprawić solą i pieprzem zgodnie z gustem.
6. Dolać 2 kubki wody. Gotować, aż warzywa zmiękną. 7. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub makaronem. Smacznego.