Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa szczypiorkowo-rzodkiewkowa"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz 30 minut w zimnej wodzie. Pierś umyj, pokrój w długie paski. na marynatę wymieszaj. Mięso włóż do marynaty, odstaw do lodówki.
Szczypior i rzodkiew umyj, pokrój. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Do garnka wlej bulion, dodaj cebulę i topiony serek, szczypiorek i rzodkiew (odłóż odrobinę do dekoracji). Przypraw solą i pieprzem, gotuj 10 minut.
Kurczaka smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Ostudź go, nabijaj na patyczki. Zupę zmiksuj blenderem. Podgrzej, dodaj śmietanę, dekoruj posiekaną w plasterki rzodkiewką. Podawaj z szaszłykami z kurczaka i grzankami z serem lub tostami z masłem.Źródło: Dobry Tydzień