Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa szczypiorkowo-rzodkiewkowa"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1623
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1623
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz 30 minut w zimnej wodzie. Pierś umyj, pokrój w długie paski. na marynatę wymieszaj. Mięso włóż do marynaty, odstaw do lodówki.
Szczypior i rzodkiew umyj, pokrój. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Do garnka wlej bulion, dodaj cebulę i topiony serek, szczypiorek i rzodkiew (odłóż odrobinę do dekoracji). Przypraw solą i pieprzem, gotuj 10 minut.
Kurczaka smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Ostudź go, nabijaj na patyczki. Zupę zmiksuj blenderem. Podgrzej, dodaj śmietanę, dekoruj posiekaną w plasterki rzodkiewką. Podawaj z szaszłykami z kurczaka i grzankami z serem lub tostami z masłem.Źródło: Dobry Tydzień