Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 195
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 420
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 616
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 195
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 420
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 616
Składniki
Szparagi umyj i obierz. Obierki zachowaj na później.
W wysokim garnku zagotuj 2 l wody z solą, cukrem i połową cytryny. Włóż szparagi pionowo, główkami do góry i gotuj do miękkości. Wyjmij i ostudź.
Do powstałego wywaru wsyp obierki ze szparagów i gotuj tak długo, aż płyn zredukuje się o połowę. Pozostały wywar przecedź.
Szparagi pokrój na mniejsze kawałki, główki zachowaj do dekoracji, resztę włóż do zredukowanego wywaru i gotuj ok. 10 minut.
Zupę zmiksuj, dodaj śmietanę i jeszcze raz doprowadź do wrzenia. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Gotową zupę podawaj udekorowaną główkami szparagów i natką pietruszki.Źródło: Telemax