Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna dla osób dbających o linię.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie oczyść z błonek , umyj. Do garnka wlej 2 l. wody zagotuj. Włóż filet z kurczaka, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, posól . Mięso gotuj do miękkości. W tym czasie obierz ziemniaki, marchewkę , pietruszkę, seler, kalarepkę - umyj i pokrój w kosteczkę. Oczyść, umyj i drobno pokrój por. Z wywaru wyjmij ugotowane mięso, włóż pokrojone warzywa i czosnek. W czasie gotowania warzyw dosyp mrożoną fasolkę. Gotuj 20 minut. Ugotowane mięso pokrój na niewielkie kawałeczki i ponownie włóż do zupy. Do zupy dodaj odrobinę kurkumy, zagotuj. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem ziołowym. Posyp natką pietruszki.