Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna dla osób dbających o linię.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie oczyść z błonek , umyj. Do garnka wlej 2 l. wody zagotuj. Włóż filet z kurczaka, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, posól . Mięso gotuj do miękkości. W tym czasie obierz ziemniaki, marchewkę , pietruszkę, seler, kalarepkę - umyj i pokrój w kosteczkę. Oczyść, umyj i drobno pokrój por. Z wywaru wyjmij ugotowane mięso, włóż pokrojone warzywa i czosnek. W czasie gotowania warzyw dosyp mrożoną fasolkę. Gotuj 20 minut. Ugotowane mięso pokrój na niewielkie kawałeczki i ponownie włóż do zupy. Do zupy dodaj odrobinę kurkumy, zagotuj. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem ziołowym. Posyp natką pietruszki.