Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa wielowarzywna.

Zupa  wielowarzywna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 198

Idealna dla osób dbających o linię.

Składniki

  • Filet z kurczaka,
  • 4 średnie marchewki,
  • ½ pora
  • mała pietruszka
  • ½ małego selera
  • kalarepka
  • 2 szklanki fasolki szparagowej / ja dałem mrożoną/
  • 7 ziemniaków
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • kilka ziarenek ziela angielskiego,
  • kilka ziarenek pieprzu czarnego
  • liść laurowy
  • 2 ząbki czosnku / naturalny antybiotyk/
  • odrobina kurkumy.
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa wielowarzywna.

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka dokładnie oczyść z błonek , umyj.
    Do garnka wlej 2 l. wody zagotuj.
    Włóż filet z kurczaka, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, posól .
    Mięso gotuj do miękkości.
    W tym czasie obierz ziemniaki, marchewkę , pietruszkę, seler, kalarepkę - umyj i pokrój
    w kosteczkę. Oczyść, umyj i drobno pokrój por.
    Z wywaru wyjmij ugotowane mięso, włóż pokrojone warzywa i czosnek.
    W czasie gotowania warzyw dosyp mrożoną fasolkę.
    Gotuj 20 minut. Ugotowane mięso pokrój na niewielkie kawałeczki i ponownie włóż do zupy.
    Do zupy dodaj odrobinę kurkumy, zagotuj. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem ziołowym.
    Posyp natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń