Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tania i prosta zupa dla zapracowanych.
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 719
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 288
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 719
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 288
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 41
Składniki
Do wrzącej wody wrzucić zamrożone warzywa i kostkę rosołową. Następnie doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż zmiękną mrożonki (i będą się nadawały do spożycia). W osobnym garnku (w osolonej wodzie) ugotować makaron. Odcedzić i dodać go do zupy. Zupę można zabielić (nalewamy zupę do kubka, a następnie dodajemy śmietanę). Dokładnie mieszamy i dopiero taką mieszankę wlewamy do garnka. Osobom, które mają więcej czasu, polecam gotowanie zupy na normalnych, niemrożonych warzywach (marchew, seler, pietruszka itp - jest to na pewno zdrowsze).