Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z awokado, ogórków i ciecierzycy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8054
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1670
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1340
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8054
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1670
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1340
Składniki
Ogórki obierz, przekrój wzdłuż i usuń nasiona. Następnie pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera. Awokado obierz i usuń pestkę, posiekaj i połącz z ogórkiem. Całość dokładnie zmiksuj z jogurtem i sosem Worcester. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki. W tym czasie ciecierzycę ugotuj do miękkości. Odcedź i wystudź. Następnie dokładnie polej oliwą i usmaż na patelni do zrumienienia. Dopraw pieprzem cayenne, papryką słodką, curry i kurkumą. Zupę po wyjęciu z lodówki wlej do czterech schłodzonych miseczek. Udekoruj kleksem śmietany, posyp roszponką i podsmażoną ciecierzycą. Skrop oliwą.Źródło: Na żywo