Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z awokado, ogórków i ciecierzycy"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Ogórki obierz, przekrój wzdłuż i usuń nasiona. Następnie pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera. Awokado obierz i usuń pestkę, posiekaj i połącz z ogórkiem. Całość dokładnie zmiksuj z jogurtem i sosem Worcester. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki. W tym czasie ciecierzycę ugotuj do miękkości. Odcedź i wystudź. Następnie dokładnie polej oliwą i usmaż na patelni do zrumienienia. Dopraw pieprzem cayenne, papryką słodką, curry i kurkumą. Zupę po wyjęciu z lodówki wlej do czterech schłodzonych miseczek. Udekoruj kleksem śmietany, posyp roszponką i podsmażoną ciecierzycą. Skrop oliwą.Źródło: Na żywo