Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na słodko jest równie pyszne co taka na słono. Daje orzeźwienie w gorący dzień.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
1. W garnku rozpuszczamy margarynę. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Przygotowujemy jasną zasmażkę. Dalej mieszając wlewamy po szklance wody. Gotujemy około 15 minut. 2. Porzeczki blendujemy. Dodajemy do zupy razem z cukrem. Gotujemy przez 5 minut. 3. Zupę zdejmujemy z ognia. Czekamy chwilkę aby nie była zbyt gorąca i mieszamy ze śmietaną kremówką. 4. Przestudzoną wstawiamy na kilka godzin do lodówki. 5. Zimną zupę przelewamy do miseczek. Dekorujemy keksem śmietany 18% i gałązkami czerwonej porzeczki. Gotowe!