Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z czerwonej soczewicy.

Zupa z czerwonej soczewicy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 120

Dodano:

Odsłon: 3216

Wegetariańska zupa z soczewicy - bardzo syta! Tradycyjnie przygotowywana w kuchniach Bliskiego Wschodu.

Składniki

  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka (2 małe)
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • dwa pomidory
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki makaronu vermicelli
  • Pieprz
  • Sól
  • kmin rzymski
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Zupa z czerwonej soczewicy.

Przygotowanie

  1. Zgodnie z instrukcją w filmie:

    Gotujemy w ok. 750 ml wody

    - jedną pokrojoną cebulę, soczewicę, marchewkę, pomidory, czosnek.


    Po ok. 30 minutach zupę blendujemy.

    Na oleju smażymy posiekaną cebulę i dodajemy do zblendowanej zupy.
    Smażymy też pół szklanki makaronu vermicelli, a następnie dodajemy do zupy.

    Gotujemy jeszcze przez 10 minut.

    Idealna, sycąca zupka, która powali Was na kolana.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 27 lipca 2014 Też jadłam podobną,pyszna i rozgrzewająca:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 lipca 2014 robiłam podobną zupę i potwierdzam jest bardzo smaczna!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń