Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, Tania I syta….. w krajach arabskich uwazana za “jadlo” ubogich.. a sama nie wiem dlaczego??!!! Czesto spozywana na sniadanie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3684
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 476
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3684
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 476
Składniki
Cebule podsmazamy na oleju z czosnkiem. Dodajemy pomidorki I poszatkowana kolendre I przyprawy. Dusimy ok 10 min. dodajemy soczewice I zalewamy wrzatkiem. Tak aby dobrze przykryc soczewice (miec wiecej wody w zapasie bo jak bedzie za geste dolewamy). Dodajemy kostke bulionowa (jelsi uzywamy swiezego bulionu to nie dajemy wody – no chyba ze trzeba :P )
gotowac ok 15-25 min az soczewica bedzie miekka. Podawac (ja dodatkowo uzywam blendera aby wyszedl gesty krem, ale nie trzeba). Podawac z jogurtem cytryna I chlebkiem… jako danie glowne, dodatek albo na sniadanko…