Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, Tania I syta….. w krajach arabskich uwazana za “jadlo” ubogich.. a sama nie wiem dlaczego??!!! Czesto spozywana na sniadanie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5114
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5114
Składniki
Cebule podsmazamy na oleju z czosnkiem. Dodajemy pomidorki I poszatkowana kolendre I przyprawy. Dusimy ok 10 min. dodajemy soczewice I zalewamy wrzatkiem. Tak aby dobrze przykryc soczewice (miec wiecej wody w zapasie bo jak bedzie za geste dolewamy). Dodajemy kostke bulionowa (jelsi uzywamy swiezego bulionu to nie dajemy wody – no chyba ze trzeba :P )
gotowac ok 15-25 min az soczewica bedzie miekka. Podawac (ja dodatkowo uzywam blendera aby wyszedl gesty krem, ale nie trzeba). Podawac z jogurtem cytryna I chlebkiem… jako danie glowne, dodatek albo na sniadanko…